Ingrediënten voor 12 kleine scones:
250 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram witte basterdsuiker
50 gram boter, in kleine blokjes
125 ml zure room
1 ei (losgeklopt)
kristalsuiker
Jam
Clotted Cream of Mon Chou
Zeef het zelfrijzend bakmeel in een kom, en vermeng hem met de witte basterdsuiker. Verdeel de boter over het meel. Verkruimel het vervolgens, samen met het meelmengsel, tot het een beetje kruimelig en zandachtig wordt.
Voeg de zure room toe en kneed e.e.a. tot een stevig deeg.
Rol het deeg op tot een rol van ongeveer 5 cm doorsnede. Snij het deeg in 12 stukken. Druk/kneed de stukken tot platte rondjes die in een cupcake-bakvorm passen.
Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei en strooi er een dun laagje suiker overheen.
Bak de scones in een oven van 200 graden in 20 minuten gaar.
"Officieel" hoor je de scones te eten met Clotted Cream (en natuurlijk een dotje jam). Kun je hier niet aan komen, of ga je liever voor een budget-alternatief, klop dan een beetje mon chou zacht en serveer dit met jam. Persoonlijk vind ik dit nog lekkerder dan Clotted Cream.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten