zaterdag 6 april 2013

Krenten-rozijnenbol



Ingrediënten:

300 gram wit broodmeel
200 gram fijn roggemeel
1 zakje gedroogde gist
1 eetl. kristalsuiker
1 theelepel zout
275 ml. handwarme melk
50 gram gesmolten boter
1 losgeklopt ei
150 gram rozijnen
150 gram krenten

(vervang eventueel een deel van de krenten/rozijnen door cranberries, nog lekkerder)



Doe het witte broodmeel, roggemeel, gist, suiker en zout in een mengkom en roer ze door elkaar. Voeg de handwarme melk, de boter en het ei toe en kneed e.e.a. goed door met een kneedhaak. Vorm een bal van het deeg, dek hem af met een vochtige theedoek, en zet hem weg op een warme plaats, tot het deeg ongeveer verdubbeld is. 
Spoel int tussentijd de rozijnen en krenten goed af met warm water en laat ze in een vergiet uitlekken. Kneed ze, als je deeg goed gerezen is, met de hand door het deeg heel.

Verdeel je deeg in 2 bollen en sla ze een beetje plat. Leg ze op een ingevette bakplaat en laat ze opnieuw op een warme plek rijzen. De bollen zijn klaar om in de oven te gaan wanneer de bollen ongeveer verdubbeld zijn.

Bak de broden in een voorverwarmde oven van 200 graden in 25-30 minuten gaar. Wacht met doorsnijden tot de bollen afgekoeld zijn.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten