Dit heerlijke toetje met warme en ijskoude elementen maak je in een kleine 10 minuutjes.
Benodigdheden voor 2 porties:
2 appels
2 tot 4 eetlepels suiker
1 theelepel kaneel
klontje boter
ijs naar keuze
chocoladesaus
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in kleine stukjes.
Verwarm
een klontje boter in een pannetje. Voeg hier de appels, suiker en
kaneel toe en laat dit 5 tot 10 minuten pruttelen tot de suiker
gecaramelliseerd is.
(deze is met 2 eetlepels suiker. Wil je meer caramelsaus gebruik dan meer suiker)
Serveer
de appeltjes met ijs naar keuze (in mijn geval pecan-notenijs),
verspreid hierbij wat van de caramelsaus over het ijs. Breng als
finishing touch nog een beetje chocoladesaus aan over het dessert.
Eet smakelijk!
Mjom, mjom..., ziet er goed uit zussie!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Diana.