donderdag 8 augustus 2013

Rabarber-Kruimeltaart



Voor deze heerlijke, frisse zomertaart ben je het volgende nodig:

700 gram rabarber
240 gram aardbeien
200 gram suiker
60 gram custard
100 ml water

120 gram rietsuiker
300 gram bloem
150 gram koude boter


En zo maak je hem:

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Snij de rabarber is stukken van 4 tot 5 cm lang, en doe deze samen het de suiker, custard en het water in een pannetje. Laat dit ongeveer 15 minuten koken, waarbij je het mengsel af en toe even doorroert. Voeg de aardbeien in stukjes) toe en laat e.e.a. nog even 5 minuten doorkoken.

Stort je rabarber-aardbeien prutje in een bakvorm of op een bakplaat.


Roer in een kom de bloem en de rietsuiker door elkaar. Snij de koude boter in stukken, en verkruimel deze met je vingers of met een deegsnijder door het bloem-suikermengsel.
Verdeel dit mengsel over de rabarber.


Bak de taart in ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten