zondag 22 september 2013

Bosbessencupcakes


Benodigdheden voor 12 stuks:
115 gram boter
130 gram suiker
2 grote eieren
250 gram bloem
1/4 theelepel baking soda (toko)
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
50 ml melk
100 gram bosbessenjam
150 gram bosbessen + een eetlepel bloem

Meng de eieren, samen met de boter en de suiker, tot een los en glad geheel.
Meng de bloem, baking soda, bakpoeder en zout in een kom en voeg deze, gezeefd en beetje bij beetje, bij je eiermengsel. Voeg hier beetje bij beetje de melk bij, tot je een stevig en niet te dun deeg hebt (iets dikker dan een gewoon cakebeslag).
Meng de bosbesen met de bloem, zodat je allemaal een laagje bloem om zich heen hebben. Dit zorgt er voor dat de bosbessen straks niet naar de bodem zakken.
Doe de bosbessenjam en de bosbessen bij je beslag, en roer dit met een lepen door je beslag, zodat het er een beetje gemeleerd uitziet.
Bekleed je cupcakeblik met bakpapiertjes, en verdeel je beslag over het blik (ongeveer een ijslepel per vormpje).

Bak de cupcakes op 160 graden in 25-30 minuten gaar.


Om de cupcakes extra feestelijk te maken kun je ze bestrijken met een beetje monchou, poedersuiker en een theelepeltje bosbessenjam.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten