donderdag 25 juli 2013

Vruchtencake


Mijn lief wilde graag een vruchtencake, liefst met die zoete geconfituurde vruchten in felle groene, rode en gele kleurtjes. Als ik iets vies vind, dan zijn het die vruchtjes wel, en dus heb ik gekozen voor een middenweg, en heb ik vers en gedroogd fruit en vruchten gebruikt.

Voor deze cake ben je nodig:
400 gram cakemix
200 gram boter
3 eieren
eventueel een scheutje melk
1,5 eetlepel kaneel
2 appels, geschild en in blokjes gesneden
ongeveer 15 gedroogde abrikozen in stukjes
2 eetlepels abrikozenjam
handvol gewassen rozijnen


Meng in een kom de cakemix, zachte boter en de eieren door elkaar. Is het cakebeslag wat droog, voeg dan een beetje melk toe. Niet te veel, want in de appels zit ook vrij veel vocht.

Roer, als het beslag goed gemengd is, de appelblokjes, abrikozen, jam, rozijnen en kaneel door het beslag.
Giet het beslag in een tulband, en laat deze in ongeveer 75 minuten op 170 graden gaar worden.

Laat de cake afkoelen op een rooster. 

Maak, voor een mooie glans, een glazuurtje van 2 eetlepels jam en 1 eetlepel water. Verwarm dit 30 seconden in de magnetron, en strijk deze met een kwastje over je cake.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten