zaterdag 18 mei 2013

Red Velvet kersentaart




Benodigdheden (voor een klein taartje van 15 cm):

165 gram Red Velvet cake mix (funcakes)
1 klein potje kersen
1 ei
35 ml. zonnebloemolie

125 ml slagroom
1/2 bakje philadelphia
1/2 vanillestokje
suiker naar smaak

100 gram melkchocolade
50 gram roomboter

Taartblik van 15 cm.


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Giet de kersen af en bewaar het kersensap. Zet de afgegoten kersen in de koelkast.
Meng de cakemix met 65 ml kersensap, het ei en 35 ml. zonnebloemolie.
Bekleed de bodem van de taartblik met bakpapier en giet het beslag in het taartblik (maximaal 3/4 vol!)
Bak de taart in 30 minuten gaar, en laat hem goed afkoelen.

Doe de slagroom met het merg uit het vanillestokje en ongeveer 2 eetlepels fijne suiker (naar smaak) in een mengkom en sla met de mixer de slagroom dik. Doe vervolgens de philadelphia er door, en meng e.e.a. met de mixer nog even goed door.

Snij de taart, als hij afgekoeld is, voorzichtig door. Leg de bovenkant apart, en besmeer de onderkant met de slagroomvulling. Verdeel hier vervolgens een stuk of 20 kersen over. Leg de bovenkant op de vulling, en laat de taart in de koelkast opstijven.

Smelt ongeveer 100 gram melkchocolade, samen met de roomboter, au bain marie. Gebruik hiervoor roomboter, en geen Blue Band i.o.d. Daar zit namelijk water in, wat er voor kan zorgen dat je chocolade niet gaat smelten en zelfs gaat klonteren! Zorg dat de chocolade niet te warm wordt, haal het bakje van het water als de chocolade bijna gesmolten is.
Verdeel de chocolade over de bovenkant van de taart, en laat het aan de zijkanten naar beneden lopen.

Laat de chocolade goed stollen alvorens je de taart aansnijd.



Eet smakelijk!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten