dinsdag 30 april 2013

Arnhemse meisjes met kaneel


Koekjes die ECHT iedereen kan maken, zo lang je maar bladerdeeg, suiker, een ei en eventueel kaneel in huis hebt.

Benodigdheden:
5 plakjes bladerdeeg
Suiker
1 ei
Eventueel een eetlepel kaneel



Stapel 5 ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar. Zorg dat ONDER de bladerdeeg een beetje bloem ligt, maar NIETS tussen de plakjes bladerdeeg!!



Rol de bladerdeeg met een deegroller tot een grote plak, die ongeveer net zo dik is als 1 plakje bladerdeeg uit de vriezer. Doe dit niet te snel, het bladerdeeg moet langzaam uitgerold worden.

Zoek in je lades naar een uitsteker. Zoek tot je een ons weegt. Ga alle lades na. Kom er vervolgens achter dat je fancy ronde uitsteker gewoon kwijt is, en pak een ordinair longdrinkglas met een doorsnede van ongeveer 5 cm uit de kast. Zorg dat de bovenkant goed droog is (doop hem eventueel in een beetje bloem) en steek hiermee rondjes uit het deeg.


Leg de rondjes deeg op een laagje suiker en rol ze met een deegroller tot ze ovaal zijn en de suiker aan de onderkant in je deeg zit.




Bestrijk je deeg met ei en rol het door een mengsel van kaneel en suiker, of alleen suiker. Oorspronkelijke Arnhemse Meisjes worden alleen met suiker gemaakt.

Leg de ovaaltjes ongeveer een half uur in de koelkast om te rusten.

Verwarm je oven voor op 180 graden, en bak de Arnhemse Meisjes in 25 minuten krokant en luchtig gaar.


Smul ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten