zondag 24 maart 2013

IJs met gecaramelliseerde appeltjes



Dit heerlijke toetje met warme en ijskoude elementen maak je in een kleine 10 minuutjes.

Benodigdheden voor 2 porties:
2 appels
2 tot 4 eetlepels suiker
1 theelepel kaneel
klontje boter
ijs naar keuze
chocoladesaus

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in kleine stukjes.
Verwarm een klontje boter in een pannetje. Voeg hier de appels, suiker en kaneel toe en laat dit 5 tot 10 minuten pruttelen tot de suiker gecaramelliseerd is.


(deze is met 2 eetlepels suiker. Wil je meer caramelsaus gebruik dan meer suiker)

Serveer de appeltjes met ijs naar keuze (in mijn geval pecan-notenijs), verspreid  hierbij wat van de caramelsaus over het ijs. Breng als finishing touch nog een beetje chocoladesaus aan over het dessert.


Eet smakelijk!


1 opmerking: