vrijdag 1 maart 2013

Basisrecept Creamcheesetopping


~*~ Basisrecept Creamcheesetopping~*~

Ingrediënten
 (voor ongeveer 10 cupcakes)

2 pakjes monchou
50 gram (room)boter
2 theelepels vloeibare vanille-essence
(liever geen vanillesuiker, dat is vrij grof)
150 gram poedersuiker

Meng de monchou samen met de boter en de vanille-essence tot een gladde massa. Zeef de poedersuiker zodat er geen klontjes meer in zitten, en voeg deze toe aan het mengsel. Laat dit ongeveer 5 minuten draaien in je mixer.
In eerste instantie zal het lijken of het niet gaat mengen, laat je machine gewoon draaien, want na ongeveer een minuut of 2 mengt het zich prima.
De topping moet niet te dik zijn, en niet te vloeibaar, om het even gemakktlijk te omschrijven, het moet ongeveer zo dik zijn als een goed smeerbare chocoladepasta. Als je er toeven in maakt met een lepel, dan moet het puntje omvallen, maar de toef moet blijven staan. Is je mengsel te dik, voeg dan een halve eetlepel (volle) melk toe. Goed mengen, kijken hoe dun het nu is, en eventueel nog een beetje melk toevoegen. 

De topping is gelijk goed spuitbaar en hoeft niet eerst op te stijven in de koelkast.

Wil je een ander smaakje, bijvoorbeeld citroen, vervang dan de vanille-essence door citroensap naar smaak, en een beetje citroenrasp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten