maandag 23 juli 2012

Appel-citroencupcakes


Voor ongeveer 9 stuks van heerlijke frisse cupcakes ben je nodig:

Een half pak Koopmans Oud-Hollandse Kruimelcake
- 1 kleine appel
- 2 eieren
- 90 gram boter

Meng de kruimelcakemix, de eieren en de boter tot een smeuïg deeg. Voeg de in kleine stukjes gesneden appel (zonder schil) toe. Bak de cupcakes gaar in 20-25 minuten in een oven van 180 graden.
Laat de cupcakes op een rooster afkoelen

Topping: 
2 pakjes monchou
50 gram (room)boter
130 gram poedersuiker
2 eetlepels citroensap
een klein beetje citroenrasp (beide naar eigen smaak)

Meng de Monchou en de boter goed door elkaar tot ze goed vermengd zijn. Voeg de gezeelfde poedersuiker toe. Voeg vervolgens eerst de citroensap toe, en daarna de citroenrasp. Vooral citroenrasp geeft veel smaak af, dus blijf proeven. Sterker maken kan altijd, minder sterk maken niet!
Is de smaak naar je zin, laat e.e.a. dan nog minimaal 5 minuten goed doormengen.

Breng de citroentopping met een spuit aan op je cupcakes. Voor wat extra versiering leg je een citroensnoepje bovenop je topping.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten