zaterdag 19 mei 2012

Havermoutcarré's


Het recept voor deze carré's heb ik gekregen via Bianca. Zij maakte ze met een behoorlijke laag chocolade er bovenop, dat werd mij wat te gortig ;) Daarnaast heb ik nog een aantal dingen veranderd aan het recept, maar ze zijn nog steeds HEERLIJK!


~*~ Ingrediënten ~*~
(voor 9 stuks)

250 gram boter (gesmolten)
180 gram Golden Syrup
100 gram gele basterdsuiker
150 gram havermoutvlokken (geen snelkokende!!)
100 gram bloem
1/2 theelepel zout
50 gram pijnboompitten
40 gram kokosslices
50 gram Omega Mix 
(bovenstaande 3 zijn allen bij De Tuinen te vinden, net als de havermoutvlokken)

Wil je een iets gezondere versie, gebruik dan 125/150 gram boter en vervang de basterdsuiker door Stevia.
Vervang NIET de Golden Syrup, dat geeft het juist een hele aparte smaak!!


~*~ Bereidingswijze ~*~

Verwarm je oven voor naar 170 graden.
Smelt de boter in een pannetje. Voeg, als de boter gesmolten is, de Golden Syrup toe en haal e.e.a. van het vuur af.
Meng intussen alle droge ingrediënten in een kom (de kokosslices kun je eventueel in stukjes snijden, dit hoeft niet). Voeg je botermengsel toe aan de droge ingrediënten en meng e.e.a. goed door elkaar. 
Bekleed een groot cakeblik (ik heb een van 30 cm gebruikt) met bakpapier en verdeel je mengsel over het bakblik. Op deze manier kun je straks gemakkelijk gelijke reepjes snijden. Bak je havermoutkoek in 30 minuten op 170 graden tot de buitenkant lekker krokant is.

Laat de koek eerst goed afkoelen in het bakblik tot hij echt helemaal koud is. Haal je hem gelijk uit het blik dan valt hij uit elkaar. Als hij wat afgekoeld is kun je hem eventueel in de koelkast zetten zodat het wat sneller gaat. Als de havermoutkoek helemaal koud is, kun je hem in plakjes van 3 à 4 cm snijden.

Eet smakelijk!


1 opmerking:

  1. Ik ben niet zo voor havermout, maar ze zien er best lekker uit!
    Groetjes
    Mireille

    BeantwoordenVerwijderen