donderdag 15 september 2011

Zandkoekjes met jam


Heel gemakkelijk te bakken koekjes met ingrediënten die (bijna) iedereen wel in huis heeft!


~*~Benodigdheden~*~

115 gram boter
150 gram kristalsuiker
1 ei
200 gram bloem 
1/2 theel. bakpoeder
jam 
(eventueel een halve theelepel vanille-essence) 


~*~Bereidingswijze~*~

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de zachte boter samen met de suiker en eventueel een beetje vanille-essence tot een bleke, lichtige massa. Klop het ei er door. Zeef de bloemen samen met het bakpoeder en roer het door de botermassa. 
Vorm van je deeg kleine balletjes van 2-3 cm doorsnede. Leg ze op een bij voorkeur platte bakplaat (bekleed met bakpapier) en druk met een vinger kleine kuiltjes in de bolletjes. Vul deze kuiltjes op met een theelepeltje jam:


Bak de koekjes in ongeveer 15-20 minuten lichtbruin. Laat de koekjes na het bakken afkoelen op een rooster.

In het originele recept was geen vanille-essence toegevoegd, maar omdat ik zandkoekjes zonder smaak niet zo veel aan vind, heb ik dit wel toegevoegd. Natuurlijk kun je elke smaak gebruike  die je wilt, citroen is vast ook heerlijk!

De koekjes zijn ongeveer 5 dagen in een goed afgesloten trommel te bewaren.

Smul ze!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten