donderdag 22 september 2011

Snickerdoodles


Helaas voor de chocolade-liefhebbers, deze koekjes hebben niks, maar dan ook niks met Snickers te maken ;) Maar het goeie nieuws... Dit zijn echt één van de lekkerste koekjes ooit, jummie!!! Van buiten lekker knapperig, van binnen nog wat zacht, en lekker luchtig!


~*~ Benodigdheden ~*~

190 gram bloem
1 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder (reformwinkel)
1/2 theelepel zuiveringszout (toko)
1/4 theelepel zout
1/2 eetlepel kaneel
225 gram boter
160 gram kristalsuiker
1 ei

apart:
Een mengsel van 1 eetlepel kaneel en 4 eetlepels suiker.


~*~ Bereidingswijze ~*~

Meng de bloem, wijnsteenzuur, zuiveringszout, gewone zout en de halve theelepel kaneel door elkaar. Meng in een andere kom de boter met de suiker romig, en roer het ei er door.

Zeef het bloemmengsel door het botermengsel, en roer of kneed het toe een glad deeg. Je kunt het beste beginnen met roeren en pas om het laatst een beetje kneden, het mengsel is namelijk net wat te dun om echt goed te kneden. Zet het deeg minimaal een half uur in de koelkast.

Zet na ongeveer een kwartier je oven aan op 200 graden.

Haal het deeg na een half uur weer uit de koelkast. Meng de 4 eetlepels suiker met de eetlepel kaneel in een kommetje, en draai van je deeg balletjes van ongeveer 2,5 cm. doorsnede. Haal alle balletjes door je ei-kaneel mengsel. Leg de bolletjes op een bakplaat (ongeveer 5 cm van elkaar) en bak ze in 10 tot 12 minuten gaar.

Dit recept is goed voor ongeveer 35 koekjes.

Smul ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten