zaterdag 3 december 2011

Sinterklaas-cupcakes!

Vanavond vieren we sinterklaas met de familie, dus voor mij een uitgelezen kans om eindelijk eens te gaan stoeien met cupcakes! Ik had vorig weekend al een test-ronde gemaakt, deze waren iets simpeler dan de cupcakes welke ik nu gemaakt heb ;) Ook lekker hoor, maar te kaal, vond ik. 

Vandaag heb ik deze cupcakes gemaakt:



De cupcakes zijn gebakken met cupcakemix, waar wat extra vanille en (hele) schuddebuikjes aan toegevoegd zijn. Deze heb ik vrijdag overigens al gebakken. Over de cupcakes is een laagje marsepein aangebracht, exhte bakkerskwaliteit, wat een lekkere marsepein!! Ik heb het op de cupcake vastgeplakt met een klein dotje Icing (kant en klaar van Wilton).
De toef is gemaakt met mix voor botercréme, waar ik voor de smaak koekkruiden aan toegevoegd heb. Na het opspuiten heb ik de cupcakes even een uurtje in de koelkast gezet zodat de boter weer hard werd. Daarne heb ik schuddebuikjes en een pepernoot op de cupcake geplakt, dit blijft automatisch op de botercréme plakken.

Omdat mijn lief niet van botercréme houd (hij kwakte afgelopen week een hele toef zo de prullebak in...) heb ik een paar zonder botercréme gemaakt:



Hier zit weer dezelfde marsepein op. De randjes zijn gemaakt met de "schrijfstiften" van Dr. Oetker. Geen ideaal spul, maar goed, dat weet je niet van te voren. Ik koop het niet weer in ieder geval ;) Op de cupcake weer schuddebuikjes en een pepernoot, vastgeplakt met weer een klein tipje Icing.

Eet smakelijk en een fijne sinterklaas!


3 opmerkingen:

  1. mmmm..ziet er hier allemaal lekker uit!!

    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dank je wel voor het leuke idee...ik ga ze maken als traktatie voor mijn nichtje op school

    BeantwoordenVerwijderen