zaterdag 31 december 2011

Bananen-Cranberry-Notenmuffins

Omdat ik nog 2 overrijpe bananen op de fruitschaal had liggen (in de vakantie eten wij bitter weinig fruit), heb ik op internet gezocht naar een recept voor bananen-muffins. En gevonden. Maar omdat alleen bananen door een muffin mij wat saai leek, heb ik ze veranders in bananen-cranberry-notenmuffins. Heerlijk, gezond, en echt zo klaar.



~*~Ingrediënten~*~
(voor ongeveer 6 stuks)

30 gram roomboter
60 gram honing
0.5 theelepel vloeibare vanille-essence
150 gram gezeefde bloem
2 theelepels bakpoeder
1/2 tot 1 theelepel kaneel

2 overrijpe bananen
50 gram cranberrymix (C1000)
Amandelschaafsel


~*~Bereidingswijze~*~

Verwarm je over voor op 190 graden C.

Doe de roomboter, honing en vanille-essence in een pannetje en laat dit zachtjes smelten op een laag pitje. Meng in tussentijd de bloem, kaneel en bakpoeder in een kom.
Prak de bananen zo grof of fijn als je wilt, ik vind het wel lekker om af en toe een klein zacht stukje banaan tegen te komen. Let in tussentijd wel op je pannetje, haal het mengsel van het vuur zodra het begint te borrelen. Mocht de honing nog niet gesmolten zijn dan is dat niet erg, laat het mengsel nog even in het pannetje zitten, dan smelt het vanzelf.
Zoek de cranberries uit de 50 gram mix en doe ze in de kom met je bloem. Hak de noten uit de cranberrymix grof, en doe ze in dezelfde kom.

Meng je warme honing-botermix door je geprakte banaan en roer het even goed door. Meng dit prutje vervolgens door je bloem-mengsel en roer het even snel door. Niet te lang roeren, en niks met de mixer, muffinmix hoort lekker grof te zijn, anders wordt je muffin taai.

(Dit klinkt misschien nog vrij langdraderig allemaal, maar echt, 5 minuutjes en je bent klaar. Als het al 5 minuutjes zijn)

Verdeel de muffinmix gelijkmatig in een ingevette muffin-bakvorm. Strooi er voor de leukigheid nog wat amandelschaafsel overheen. 

Ik had papiertjes in de bakvorm gedaan maar dat bleek een slecht idee, de muffins plakken er namelijk nogal aan vast. Nou is het geen wereldramp om je muffins van het papiertje af te schrapen, maar als je ze voor een gezellige lunch maakt dan is het niet echt smakelijk ;) Rechtstreeks in de vorm bakken dus ;)

Bak de muffins af op 190 graden C. in ongeveer 25 minuten.
Ik zelf vind ze koud het lekkerst.

Hou je niet van cranberries dan zijn deze natuurlijk prima te vervangen door krenten of rozijnen. Ik vind cranberries normaal ook niet zo, maar in dit recept geeft het net een tikje extra.

Eet smakelijk!


1 opmerking:

  1. Wat ziet alles er superlekker uit.
    Het water loopt door mn mond als ik naar de fotootjes kijk ;-)
    Leuk, dat je deze recepten wilt delen.
    Groetjes Gery

    BeantwoordenVerwijderen